Waarom GVK?

Wat is GVK?

Glasvezel Versterkte kunststof (GVK) is een sterk composietmateriaal, geproduceerd van glasvezels, onverzadigde polyesterhars en zuiver kwartszand. Het materiaal is sterk en bestand tegen veel chemicaliën, zoals zwavelzuur.

GVK buizen

Wat zijn de voordelen van GVK?

Er zijn veel redenen waarom GVK leidingsystemen steeds vaker worden toegepast in ondergrondse infraprojecten:

Milieuvriendelijk

Lage CO2-uitstoot bij productie

Duurzaam

GVK gaat minimaal 150 jaar mee

Economisch

Zeer gunstige Total Cost of Ownership

Eenvoudig te plaatsen

GVK-buizen zijn lichtgewicht, dus gemakkelijk te plaatsen

Gladde binnenwand

De buizen hebben positieve hydraulische eigenschappen door de gladde binnenwand

Weinig afval

Buislengtes zijn op maat te produceren, dus minder afval

Reparaties

Eenvoudige reparatie bij onderhoud

Lange levensduur

Hoge slijtvastheid

Boyutsal Kontroller

Hoge resistentie

GVK leidingsystemen staan bekend om hun hoge corrosieve resistentie tegen de meest uiteenlopende chemische belastingen. Daardoor kunnen we deze materialen toepassen bij zowel belasting van binnenuit door het medium maar ook van buitenaf door bijvoorbeeld verontreinigde grond. Hierdoor is er geen kans op lekkage en wordt het medium, bijvoorbeeld drinkwater, beschermd. Bovendien wordt ook de omliggende grond niet belast bij het transport van chemische stoffen.

De eigenschappen van GVK-leidingen kunnen altijd aan uw eisen voldoen, aangezien we de samenstelling van het materiaal zelf bepalen op basis van uw concrete vraag.

Zeer hoge duurzaamheid

GVK is op twee manieren een zeer duurzaam materiaal. Allereerst heeft het een relatief lage uitstoot van CO2 per ton geproduceerd composiet. Daarnaast gaat GVK erg lang mee. Door de lange technische levensduur hebben GVK buizen een zeer interessante Total Cost of Ownership. Op basis van extrapolatie van lopende testen kunnen we momenteel een technische levensduur bepalen van minimaal 150 jaar. Hierdoor worden de exploitatiekosten op een niveau gebracht wat door bijna geen enkel ander buismateriaal wordt behaald.
Eterno kwaliteitscontrole
Eterno GVK installatie

Lage installatiekosten

GVK is een lichtgewicht materiaal met hoge sterkte-eigenschappen. In vergelijking met bijvoorbeeld staal of nodulair gietijzer ligt het buisgewicht aanzienlijk lager. Voor de installatie heeft dit positieve gevolgen voor de vereiste inzet van materieel. De aannemer kan bijvoorbeeld gebruikmaken van kranen met een kleiner vermogen. Hierdoor ontstaan lagere materieelkosten, een verhoging van legsnelheid en prettige arbeidsomstandigheden. Door het lage eigen gewicht verloopt installatie en transport vele malen gunstiger dan bij materialen als staal, nodulair gietijzer of beton.

Meer weten over GVK buizen?

We gaan graag met u in gesprek voor een passende oplossing.